24 September 2014

Studiedag: Rumi ontmoet Meister Eckhart

Ga naar overzicht

Deel op:

STS-onderzoeker Nora Asrami en dominicaan Leo de Jong verzorgen op zaterdag 8 november een bijzondere studiedag van het Leerhuis Spiritualiteit in Rotterdam, over het mystieke verlangen in islam en christendom.

Nora Asrami is arabiste en onderzoeker bij het Dominicaans Studiecentrum DSTS.

&Bron van zijn, die mij ontmoet in wat mij ontroert. Ik geef U een naam, opdat ik U een plaats kan geven in het leven.’
(Vertaling van de eerste regel van het Onze Vader uit het Aramees, de taal die Jezus sprak en die de oertaal is van zowel christendom als islam.)

In de ontmoeting tussen verschillende godsdiensten moeten de verschillen recht gedaan worden, want die maken iedere religie uniek. Toch is er ook iets gezamelijks: het verlangen naar een verbondenheid in liefde met wie we God noemen.

Op zaterdag 8 november organiseert het Leerhuis Spiritualiteit, dat dit jaar twintig jaar bestaat, kennis maken met twee van deze bronnen: het mystieke verlangen in de islam en in het West-Europese christendom. &Je zou kunnen zeggen: Mevlana Rumi ontmoet Meister Eckhart o.p.’, schrijft Leo de Jong in de aankondiging.

De mystieke stroming in de islam wordt ingeleid door Nora Asrami, die bezig is met een promotieonderzoek over religieuze identiteitsontwikkeling onder Marokkaans-Nederlandse moslimjongeren. De mystiek van het Rijnland wordt ingeleid door Leo de Jong.

Leo de Jong o.p.

Begeleiding: de staf van het Leerhuis Spiritualiteit

Locatie: Het Steiger, 1e Nieuwstraathof 2. 3011 GN Rotterdam.

Datum: zaterdag 8 november 2014. Tussen 10.30 uur en 15.30 uur.

(Vanaf 10.00 uur inloop met koffie. Tussen 12.15 en 13.30 uur lunchpauze. Voor koffie en thee wordt gezorgd. U wordt verzocht uw eigen lunch mee te brengen. Maar ook in de directe omgeving zijn er vele gelegenheden om te lunchen.)

Aanmelding: bij José van der Torre, tel: 010-2025210 of email: leerhuisspiritualiteit@gmail.com

Donatie: voor de gehele dag € 8,00

*

Zie ook:Portret Leo de Jong en het Leerhuis Spiritualiteit