13 Augustus 2014

Gaza: nu tijd voor echte vrede

Ga naar overzicht

Deel op:

et een twee pagina grote advertentie in dagblad Trouw is vandaag aandacht gevraagd voor de mensonterende situatie van de inwoners van Gaza. Het manifest is al mede ondertekend door een aantal dominicanen en lekendominicanen.

gazamanifest

&Wij, verontruste  burgers van Nederland spreken ons uit tegenover onze medeburgers, regering en politieke partijen, maatschappelijke, religieuze en culturele organisaties en doen een beroep op hen dat ook te doen!’

Het manifest stelt dat er veiligheid en leefruimte moet komen voor de inwoners van Gaza. Israël beroept zich op zelfverdediging, maar &overschrijdt de morele en politieke grenzen’ die daarbij horen, door disproportioneel geweld toe te passen.

U kunt het manifest lezen en indien gewenst ondertekenen op www.gazamanifest.nl. Dominicanen als André Lascaris, Leo Oosterveen, Martin Vijverberg en Jacques van der Lee gingen u voor, net als lekendominicanen als Dorry de Beijer, Nolda Brugmans, Mirjam Lemmers en anderen.