11 Augustus 2014

Dominicanessen Irak vluchten naar Koerdisch gebied

Ga naar overzicht

Deel op:

nel na de laatste brief van de zusters dominicanessen in door ISIS bedreigd Iraaks gebied staat er een nieuwe brief op de internationale website van de Orde. De circa dertig zusters hebben Karakosh verlaten en zijn samen met duizenden andere christenen en andere minderheden op de vlucht.

irak-vlucht-kerk

Het bericht maakt gewag van het vertrek van de Peshmerga, de Koerdische strijders die een aantal christelijke stadjes zoals Karakosh zouden beschermen, en van de chaotische vlucht van verreweg de meeste inwoners naar Koerdisch gebied. Daar zitten de mensen opeengepakt in huizen en kerken, in parken en ook op straat, waar het overdag 45 graden kan worden.

De mensen met wie de zusters optrekken, hoofdzakelijk christenen maar ook leden van andere minderheidsgroeperingen, zijn zo bang en voelen zich zo onzeker, dat ze evrder willen trekken en als het even kan het land willen verlaten.

Op de website staat ook de oproep van een anonieme dominicaanse broeder om, waar we ook zijn, ons te laten horen: onze stem te verheffen door politici en zakenlieden aan te spreken, de dominicaanse vertegenwoordiger bij de VN aan het werk te zetten, enzovoorts.

Lees hier de brief  van de Iraakse zusters.

Lees hier de oproep van de Iraakse broeder.

irak-vlucht-kerk2