12 Augustus 2014

Dominee maakt Schillebeeckx-kaarten

Ga naar overzicht

Deel op:

a het succes van &Kierkekaarten’, ansichtkaarten met spreuken van de Deense filosoof Søren Kierkegaard, maakte dominee Bert Altena nu &Schillebeeckx-kaarten’, ter ere van de honderd jaar geleden geboren dominicaan en theoloog.

ds. Bert Altena en meewerkende zonen.

&Als theoloog heb ik me altijd al door de benadering van Schillebeeckx aangesproken gevoeld’, vertelt Bert Altena op de website www.nieuwwij.nl in een vraaggesprek met Greco Idema. &Voor mij betekent Schillebeeckx theologiseren vanuit de praktijk van menselijke ervaringen.’

&Dat klinkt voor de hand liggend, maar – zeker in mijn protestantse traditie – wordt vaak ingezet bij de andere kant, de Bijbel of de openbaring. Schillebeeckx laat zien dat ervaring en openbaring onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Een mooie uitspraak van hem vind ik verder: “God is te groot voor één religie”. Ook die zit dus in de serie.’

schillebeeckx-kaartenEr zijn acht kaarten gemaakt. De prijs voor een set van vier kaarten is 5,95 inclusief verzendkosten. De beide sets kosten 9,95 (inclusief porto). Ze kunnen eenvoudig besteld en betaald worden via de website www.kierkekaart.nl. Een deel van de opbrengst is voor de Stichting Edward Schillebeeckx.

Klik hier voor het interview op www.nieuwwij.nl

Eerder verscheen: Herdenking en Schillebeeckx-tentoonstelling