07 Augustus 2014

'Collected Works' officieel overhandigd

Ga naar overzicht

Deel op:

p 7 augustus ontvingen de provinciaal oversten van de Vlaamse en Nederlandse dominicanen exemplaren van de Engelstalige Collected Works van Edward Schillebeeckx.

Dat gebeurde in Heverlee/Leuven (België) door Nico Schreurs, voorzitter van de Stichting Edward Schillebeeckx. Marcel Braekers o.p. en René Dinklo o.p., provinciaals van de Vlaamse en de Nederlandse provincie van de dominicanen, namen de elf delen in ontvangst. De Vlaamse en Nederlandse broeders hebben de uitgave van hun Vlaams-Nederlandse medebroeder financieel mogelijk gemaakt.

Vlnr: Ted Schoof, René Dinklo, Nico Schreurs, Marcel Braekers, Carl Sterkens.

Degenen die aan deze uitgave, die de Engelse standaarduitgave zal worden, het meest hebben bijgedragen, Carl Sterkens en Ted Schoof o.p., waren bij de overhandiging aanwezig. Later deze maand zal bij het congres ter gelegenheid van de 100e geboortedag van Schillebeeckx de uitgave aan de Schillebeeckx-onderzoekers worden gepresenteerd.

Eerder verscheen:
Herdenking en Schillebeeckx-tentoonstelling
Honderd jaar Schillebeeckx wordt gevierd