03 Juli 2014

Zeven nieuwe lekendominicanen

Ga naar overzicht

Deel op:

e Dominicaanse Lekengemeenschap Nederland verwelkomt maar liefst zeven nieuwe leden, die na een jaar van kennismaking en vorming toegelaten zijn tot het afleggen van de professie, op 26 oktober.

Het gaat om Aart Geervliet, Jacqueline Huizinga, Joleen Kieneker, Marianne Merkx, Wietske de Nachtegaal, Herman Stessens en José van der Torre. De feestelijke viering waarin de nieuwe zusters en broeders hun verbintenis zullen uitspreken, vindt plaats op zondag 26 oktober a.s. in de voormalige dominicaanse parochie H. Johannes, locatie Citykerk Het Steiger in Rotterdam. Leden van de dominicaanse beweging en andere belangstellenden zijn van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn (aanvang 15.00 uur).

Dorry de Beijer

Tijdens deze viering zal Dorry de Beijer de professie bekrachtigen die zij  drie jaar geleden heeft afgelegd. Dorry (57) is theologe en geestelijk verzorger in zorginstelling De Waalboog in Nijmegen. Deze zomer verzorgt zij samen met lekendominicaan Evert van den Berg en broeder Leo Oosterveen een cursus dominicaanse spiritualiteit in het klooster van Huissen, ‘Lichter leven, leven in het licht’.

Stefan Mangnus

De lekendominicanen hebben tijdens hun laatste bijeenkomst voor de zomer afscheid genomen van hun medebroeder Stefan Mangnus. In september begint hij aan zijn noviciaat als toekomstig lid van de Nederlandse provincie van de dominicanen.

Het bericht van zijn overstap naar de broeders is door de lekendominicanen ‘met ontroering’ ontvangen, zo zei bestuurslid Hans Bouman tijdens het afscheid. Namens de DLN  wenste hij ‘novice Stefan’ alle geluk en zegen voor het vervolg van zijn dominicaanse weg.

Vijftien jaar na haar oprichting telt de DLN nu 61 leden. De zeven nieuwe leden zullen wij later op deze site aan u voorstellen.

Meer weten over de lekendominicanen? Neus op deze pagina