16 Juli 2014

Van de lieve of zo je wilt gekke God

Ga naar overzicht

Deel op:

eef God de ruimte, zoals Jezus deed, en je zult zelf ervaren, dat God geen zekerheid biedt, maar vertrouwen.

De enige weg die je kunt gaan is het verhaal opnieuw te laten beginnen, en zelf zaaier te worden. Stel je voor: dat wat in jouw eigen hart groot is geworden, ga je uitstrooien, delen met anderen, zonder te weten, wat deze ermee gaan doen… Betekent dit, dat we als een soort evangelicalen langs de deuren moeten? Nee, onze taak is het niet om God aan de man te brengen.

De opdracht aan ons is veel moeilijker, want wij hebben geen enkele zekerheid in handen. God laat de zon schijnen voor goed en kwaad, zo gek, of beter gezegd zo lief is God. Wij hoeven deze God niet te verdedigen, laat staan met haar te koop te lopen. Van ons wordt gevraagd waar we ook zijn deze lieve of zo u wilt gekke God niet voor de voeten te lopen met onze woorden en daden. Laat God zijn werk doen, en verhinder het hem niet. Geef God de ruimte, zoals Jezus dit deed, en je zult zelf ervaren, dat God geen zekerheid biedt, maar vertrouwen.

Onze wereld heeft, net als onze kerken, grote behoefte aan vertrouwen. Dat hoef je aan God niet te vertellen; Die weet dit. Doe het elders, en waar dat niet of beter niet kan: laat jouw vertrouwen maar zien.

Theo Koster o.p. tijdens zijn overweging op 13 juli 2014 in Huissen