01 Juli 2014

Dominicaanse familiedag in 'Teutonia'

Ga naar overzicht

Deel op:

en keer per bestuursperiode, zo wil de traditie in noordelijk Duitsland, roept de provinciaal overste van Teutonia de dominicaanse familie bijeen voor een dag van ontmoeting. Dat gebeurde op 14 juni, bij de 100-jarige dominicanessen van Bethanië.

Klik om te vergroten.

De familiedag vond op 14 juni plaats in Bergisch Gladbach, waar een convent is van de dominicanessen van Bethanië, die er een Kinderdorp hebben. Deze congregatie is in Nederland, Duitsland en Letland actief, onder leiding van overste zr. Sara Böhmer.

Dominicaanse familiedag Teutonia 2014-1Overigens viert de congregatie, waarvan het moederhuis in Thorn (L) ligt, het eeuwfeest dit jaar in eigen kring. Half september komt er een groter feest voor alle takken van de Dominicanessen van Bethanië (in Frankrijk, België etc.), omdat het dan 150 jaar geleden is dat stichter père Lataste zijn prediking begon.

Bij de Duitse dominicaanse familiedag waren zo’n honderd broeders, zusters en leken aanwezig. Het familiefeest stond in het teken van de aanloop naar het achtste eeuwfeest van de Orde, in 2016, en van het jaarthema in de aanloop daarheen: de lekendominicanen en hun eigen rol in de missie van de prediking.

Klik hier voor meer foto’s en een bescheiden verslag.

Klik hier voor de website van de Dominicanessen van Bethanië.

Zie ook: Dominicanen in noordelijk Duitsland: www.dominikaner.de

Zie ook: Kinderdörfer in Duitsland.