23 Juni 2014

Portret Leo de Jong en het Leerhuis Spiritualiteit

Ga naar overzicht

Deel op:

tation R – de R staat voor Rotterdam en voor Religie – sloot afgelopen weekend met een uitgebreid tv-portret van dominicaan Leo de Jong en het Leerhuis Spiritualiteit. 'Ik vind het heel goed’, schrijft Leo de Jong, 'Het is zoiets als mijn geestelijk testament’.

Regisseur Leen la Rivière maakte maar liefst vijftig programma’s, opgedragen en mede betaald door de gemeente Rotterdam, om gelovig Rotterdam in al zijn facetten in beeld te brengen. Ook het Steiger is aan de beurt geweest en uitgezonden.

Het programma over de ideeën van Leo de Jong o.p. is het vijftigste en laatste van die hele serie. La Rivière wilde een Rotterdamse kloosterling de serie laten afsluiten, met name ook over onderliggende thema’s als spiritualiteit en wat Leo ‘mystiek-op-straatniveau’ noemt. ‘Het is zoiets als mijn geestelijk testament’, schrijft hij, ‘alhoewel de persoon in kwestie gelukkig nog niet overleden is. Dat heet dan in vaktermen: “Testament, nog niet verleden”.’

Klik hier voor de website van het project: Station R

Klik hieronder om de uitzending te bekijken.