19 Mei 2014

Nieuw: dominicaanse ontmoetingen in de Rijnmond

Ga naar overzicht

Deel op:

anaf 6 juni zijn de maandelijkse vespervieringen in Rotterdam drie keer per jaar ingericht als een open ontmoetingsruimte, inclusief maaltijd en een goed gesprek.

Kaarsen in Het Steiger, Rotterdam

Er zijn in de wijde omgeving van Rotterdam heel wat mensen die zich warmen aan de gloed van het Dominicaanse gedachtegoed. Niet omdat zij gehecht zijn aan comfort, maar omdat zij de echtheid en de overtuigingskracht van het evangelie willen laten spreken, zo stellen de organisatoren.

De conclusie volgt na een aantal bijeenkomsten onder de titel &Predikers in de Rijnmond’. Een kleine initiatiefgroep wil de energie van de brede kring broeders, zusters, leken en sympathisanten in dit deel van Nederland delen en vermenigvuldigen, door ontmoeting, gebed en gesprek.

De dominicaanse familie kent tradities en is van de toekomst, en staat open voor &mensen die op zoek zijn naar goede voorbeelden en goede zin’. Drie keer per jaar wil de initiatiefgroep de vesperbijeenkomsten op elke eerste vrijdag van de maand in het Steiger (Rotterdam) als uitgangspunt nemen. Die bijeenkomst wordt verruimd met een maaltijd, verdieping en een podium voor vraag & aanbod.

U bent uitgenodigd voor de start op vrijdag 6 juni aanstaande, voor 7 november 2014 en 6 februari 2015.

Programma 6 juni 2014

17.00 uur – Inloop met koffie en thee.
17.15 uur – Wietske de Nachtegaal vertelt iets meer over de opzet van de Dominicaanse Ontmoetingen, met ruimte voor vragen.
17.30 uur – Thema: Gerda Hendriks vertelt (deze keer kort) over het project van Het Steiger om maandelijks aanwezig te zijn bij de wake voor uitgeprocedeerde vluchtelingen. En ze vraagt ons mee te denken over een actuele kwestie. Heeft u misschien al een thema, spreker en vraag voor de volgende keer?
18.05 uur – Podium voor vraag & aanbod: José van der Torre trapt af …
18.15 uur – In gesprek met tafelgenoten tijdens de maaltijd (ook vegetarisch).
19.30 uur – Vespers.
20.30 uur – Koffie en thee.

Kosten: 5 euro bij binnenkomst.

Waar: Dagkerk van Citykerk Het Steiger, ingang 1e Nieuwstraathof 2, 3011 GN Rotterdam.

Aanmelden is nodig i.v.m. het voorbereiden van de maaltijd: Graag vòòr 30 mei op dominicaanseontmoetingen@gmail.com of via 06 – 22 72 25 28.

(Elly Homan, Gerda Hendriks, Jose van der Torre, Hendrik Vis en Wietske de Nachtegaal)