26 Mei 2014

Leny Beemer herkozen in bestuur ECLDF

Ga naar overzicht

Deel op:

e Nederlandse Leny Beemer (69) is zondag herkozen als bestuurslid van de Europese lekendominicanen. Dat gebeurde zondag, op de dag van de Europese verkiezingen. Ze gaat samenwerken met een Fransman, een Noor, een Russin, een Slovaakse en een Duitser.

Schildering in de kapittelzaal van Bologna.

Op de laatste dag van de vergadering van de ECLDF (European Council of Lay Dominican Fraternities) in Bologna was Bruno Cadoré te gast, de magister van de orde van de dominicanen. Deelnemers aan de vergadering en de magister vierden de Mis in de kapittelzaal van het dominicanenklooster van Bologna, dat mooi beschilderd is. De magister riep tijdens zijn preek de lekendominicanen op om goed luisteren – juist naar de volgende generaties – als een integraal onderdeel te zien van goede verkondiging.

Leny Beemer

Na persoonlijke ontmoetingen met de kleine Franse meester van de Orde was er een gezamenlijk gesprek, waarin br. Bruno de Orde relativeerde. 'We hebben verschillende ervaringen nodig in de dominicaanse familie, om goed te kunnen preken’, zei hij. &We preken als christenen. De dominicaanse identiteit is niet zo belangrijk. Ik droom ervan dat in de dominicaanse familie iedereen gelukkig is en zichzelf kan zijn, en dat de verkondiging van Gods woord het centrum is.’

Leny Beemer (ze sprak tijdens de opening van de vergadering, zie het Woord voor de Wereld) zal een periode van vier jaar lid zijn van het bestuur, dat zich hier voorstelt.

Eerder verscheen:
Europese vergadering lekendominicanen in Bologna
'Fakkeldragers’ over Europese grenzen

Zie ook: The Word is our food, meditatie van Slowaakse lekendominicaan Eva Zudorova. En The Master visiting the Assembly

Zie ook: ecldf.net