25 Mei 2014

Kwetsbaar, eindig, levend

Ga naar overzicht

Deel op:

elichaam mij door met verwonde mensen te zijn.

Leny Beemer

Thomas is nog gedesillusioneerd. Hij kan niet geloven in een verrezen Heer zonder de wonden van zijn lijden. Jezus begrijpt dat. Hij vraagt Thomas hem aan te raken.

Het is alsof Jezus zegt: als ik jullie zend in mijn Geest, belichaam Mij door met verwonde mensen te zijn. Hen aan te raken waar het pijn doet. Wordt in mijn Geest vrede voor mensen, bemoedig, heb lief en vergeef.

Is dat niet waar we allemaal op wachten en om bidden? Die Heilige Geest van Liefde? Daar heeft Paulus het over in zijn brief aan de Romeinen: hoewel onze lichamen kwetsbaar en eindig zijn, is de Geest die Jezus opwekte levend.

Leny Beemer, lekendominicaan, tijdens de opening van de vergadering van Europese lekendominicanen in Bologna. Klik hier voor de volledige tekst (Engels)