27 April 2014

TGL over elkaars hoeder zijn

Ga naar overzicht

Deel op:

et Vlaams-Nederlandse dominicaanse tijdschrift TGL gaat in het nieuwe nummer in op het christelijke mensbeeld in een neoliberaal tijdperk. Er groeit een tweedeling &die kennelijk voor lief genomen wordt’, schrijft hoofdredacteur Leo Oosterveen. Is er correctie mogelijk?

tgl-2014-2Het is alweer even geleden dat de oproep om solidair te zijn met minderbedeelden overal klonk. Mensen worden in het huidige tijdsgewricht vooral opgeroepen om zelfredzame burgers te zijn. Je moet zelf je eigen maatschappelijk succes organiseren. Lukt dat niet, dan heb je pech. Meer en meer mensen worden op zichzelf teruggeworpen, als 'mislukte burgers’.

Het probleem is dat er een groeiende tweedeling ontstaat in de samenleving, die kennelijk voor lief genomen wordt. Is dit beeld te corrigeren? Zijn er bronnen die een correctie kunnen bieden? Is er een ander perspectief te bieden?

Dit nummer van TGL verkent oude tradities en bronnen, met name de joodse en christelijke traditie. Het wil opnieuw onze gedachten aanscherpen rondom de vraag wie wij zijn en 'waartoe wij op aarde zijn’.

Met bijdragen van onder meer Leo Oosterveen o.p., Marianne Merkx, Kris Gelaude en Thijs Caspers. Klik hier voor meer informatie.

Besteladres Nederland
TGL
p/a Ans Metz
Prof. vd Heijdenstraat 36
6524 PX Nijmegen

tel. 024-3228285 of per e-mail

Kosten: 7,95 plus verzendkosten.