25 April 2014

Over onze kenniseconomie

Ga naar overzicht

Deel op:

Om een volwaardig mens te zijn, is alleen het hoofd niet genoeg.’

Minister Jet Bussemaker van Onderwijs bezocht op 22 april de Radboud Universiteit. Studentenpastor Theo Koster o.p. zegt op universiteitswebsite VOX:

'Ik had haar graag onze huiskamer laten zien. Plekken waar studenten even tot rust kunnen komen, verhalen kunnen uitwisselen, zijn belangrijk maar te dun gezaaid. De minister heeft veel aandacht voor excellentie, voor scoren.

Het beleid is gericht op het bezig zijn met het hoofd. Maar om een volwaardig mens te blijven is meer nodig, alleen het hoofd is niet genoeg. Er zijn studenten die om mee te kunnen in de race hun gevoelens uitschakelen, die een burnout hebben of daar op af stevenen. Ik zou de minister het belang van rust en het uitwisselen van verhalen laten zien, en haar vragen een rol te nemen in de ontwikkeling van een klimaat waarbinnen studenten goed in hun vel zitten. Ook daar heeft onze kenniseconomie baat bij.’

Zie ook: Studentenpastor: 'Excellentie legt een continue druk’