09 April 2014

Nieuw leven voor Dominicaans Leven

Ga naar overzicht

Deel op:

et Vlaams-Nederlandse tijdschrift Dominicaans Leven is vernieuwd. Het paasnummer is het eerste nummer in een nieuwe vormgeving en een nieuwe indeling. Tevens wordt een jaarlijkse bijdrage gevraagd: een oproep tot een vrijwillige bijdrage werkt niet in Nederland…

Klik om te vergroten.

Dominicaans Leven was een volledig Vlaams tijdschrift voor de dominicaanse familie, tot de opheffing van het Nederlandse blad Dominicaans Perspectief. In 2010 gingen enkele Nederlandse redacteuren de Vlaamse redactie versterken.

Het kwartaalblad voor de Nederlandstalige dominicaanse familie wordt nu gemaakt onder eindredactie van Geert Laleman. Gerard Braet, Piet Magnin, Jos Smeets, Bep van der Wilk en Wil Vermeulen maken verder deel uit van de redactie.

In dit paasnummer delen Jan Nieuwenhuis en Sipke Draisma hun geloof over leven en dood. André Lascaris legt uit waarom het nodig is om te preken via internet. Guido Vanhercke vindt nieuwe woorden voor een Verrijzenisgeloofsbelijdenis en Kris Gelaude doorbreekt de stilte van de dood met een hoopgevende paaswens. Bep van der Wilk herinnert ons eraan dat prediking het thema is van de novene, het jaar 2014 is zelfs gericht op de dominicaanse leken. Paul Caroen beschrijft zijn emoties en gedachten bij het bekijken van de icoon van Dominicus die vandaag door Europa reist.

Het blad is, ofschoon een familieblad, ten diepste verkondigend, schrijft Geert Laleman. &Vrouwen en mannen, leken, zusters en priesters getuigen hoe zij vandaag met een heel eigen stem de blijde boodschap blijven verkondigen.’

Dominicaans Leven werd lang betaald uit vrijwillige bijdragen, met wat hulp van de Vlaamse provincie. De Nederlandse mentaliteit inzake geld blijkt toch wat anders dan de Vlaamse: een verzoek om een vrijwillige bijdrage wordt door Nederlanders als vrijblijvender ervaren… Vandaar dat nu om een vaste bijdrage van 25 euro per jaar wordt verzocht.

De heldere en eenvoudige nieuwe vormgeving is van Simone Weijs (bureau Vormweijs)

Administratie
Maria Houben, Ravenstraat 98, 3000 Leuven Tel.: 00 32 (0) 16 24 01 95
E-mail: dominicanen.vlaanderen@telenet.be

Bijdrage voor een jaar: 25 Euro
Voor Vlaanderen: Dominicaans Leven IBAN: BE 80 0000 1452 8677
BIC: BPOTBEB1
Voor Nederland: Dominicaans Leven IBAN: NL 52 ABNA 04404 92726
BIC: ABNANNL2A