29 April 2014

Meer liefde!

Ga naar overzicht

Deel op:

et neoliberale mensbeeld doet alsof de economie om winstmaximalisatie draait en relaties transacties zijn. Maar dat zijn ideologisch geladen opvattingen en er is ruimte voor een andere manier van kijken. Thijs Caspers over de persoon als relationeel wezen. &Wij hebben elkaar nodig om echt mens te zijn.’

Meer-Liefde-Meer-Gramschap-web-620x330In de stad Nijmegen voltrekt zich een ware strijd tussen goed en kwaad. Een anonieme profeet deelt zijn boodschap van liefde met de stad, het liefst in het holst van de nacht. De tekst 'meer liefde’, tref je daardoor aan op de meest onverwachte plekken: bankjes, elektriciteitshuisjes, gevels en vuilniscontainers. Overal duikt zijn merkteken op. In zijn kielzog opereert zijn duistere wederhelft die in eenzelfde zwierige handschrift weerstand biedt middels teksten als: 'meer hebzucht’, 'meer gramschap’ en 'meer porno’.

Thijs Caspers

De meningen over het gevecht tussen licht en duisternis lopen sterk uiteen. Sommigen vinden het crimineel dat de stad wordt ondergekalkt. Weer anderen zien er de humor wel van in. Zelf vind ik het getuigen van een frisse wind. Klaarblijkelijk zijn er krachten die niet alles willen reduceren tot slechts een mening, meedeinend op de waan van de dag. Integendeel: deze strijd laat zien dat er iets op het spel staat. Het geeft uitdrukking aan een onbehagen dat volgens mij alles te maken heeft met de hartslag van de tijd.

Klik hier voor deze &longread’ van theoloog en lekendominicaan Thijs Caspers op de site van www.debezieling.nl.