25 April 2014

Manuela Kalsky kandidaat theologie podiumprijs

Ga naar overzicht

Deel op:

anuela Kalsky, directeur van het Dominicaans Studiecentrum DSTS en houdster van de Schillebeeckx-leerstoel voor Theologie en Samenleving aan de VU, is een van de drie genomineerden voor de theologie podiumprijs 2014.

Prof. Manuela Kalsky

De winnaar van de podiumprijs, ook bekend als &meest spraakmakende theoloog van het jaar’ wordt bekendgemaakt tijdens de Nacht van de Theologie. Deze wordt gehouden op Midzomer, 21 juni 2014, dit jaar voor de vierde keer.

De Nacht wordt gehouden in de voormalige schuilkerk De Rode Hoed. Het programma is  verbreed: het is dit jaar geen galadiner voor beroepstheologen, maar een avondvullend programma voor iedereen, met dansvloer na afloop. &Dus ook niet-theologen, theologen in wording, lekentheologen en anti-theologen zijn van harte welkom’, meldt de organisatie.

Daarnaast wordt er een prijs uitgereikt aan het beste theologische boek van het jaar. Kandidaten daarvoor zijn De berg van de ziel van Christa Anbeek en Ada de Jong, God bewijzen van Stefan Paas & Rik Peels, en Zo zou je kunnen geloven van Maarten Wisse.

Manuela Kalsky is al sinds lang directeur van het Dominicaans Studiecentrum DSTS, waarmee zij onder meer vernieuwende multimediale projecten begon als &Reliflex’ en &Nieuw W!J’. Zij is de eerste leerstoelhouder van de Edward Schillebeeckx-leerstoel aan de VU in Amsterdam. Daar startte zij vorig jaar onderzoek naar mensen die zich in Nederland verbonden voelen met verschillende religieuze tradities (Multi Religious Belonging). Zij hield als eerste vrouw de Prinsjesdag-ontbijt-lezing in Wassenaar en is onder meer &speler’ van het theologisch elftal van Trouw.

De andere kandidaten voor de podiumprijs, die in 2012 werd gewonnen door Erik Borgman, zijn theoloog Paul van Geest en dominee Dick Couvée.

Klik hier voor de kandidaten en om te stemmen.