04 Maart 2014

Pleidooi voor kwetsbaar spreken over seks

Ga naar overzicht

Deel op:

idspreventie en bestrijden van discriminatie van hiv-patiënten is goed en belangrijk werk. Maar de manier waarop dance4life dat aanpakt, is weinig geloofwaardig, zegt theoloog en lekendominicaan Erik Borgman op de Bezieling.nl. &Seks maak je niet bespreekbaar met de sjablonen uit het pornocircuit.’

door Erik Borgman

We hadden al de 'ik sta op tegen kanker’ campagne die wat mij betreft volkomen mis was. Dat kanker vóórkomt – en waarschijnlijk in de toekomst steeds vaker zal voorkomen – wordt echt niet veroorzaakt door het feit dat er te weinig aandacht is voor het bestrijden ervan. Als we allemaal opstaan om die kanker kanker mores te leren, is hij niet binnen afzienbare tijd de wereld uit.
Blijkbaar zijn er andere redenen die de kankerbestrijding tot een ideologie te maken.

Een wereld zonder aids
En dan nu die actie van dance4life. Volgens haar website werkt deze organisatie &samen met jongeren aan een wereld zonder aids’. Dat is misleidend. Het is zo ongeveer als wanneer de lokale voedselbank zegt te werken aan een wereld zonder armoede. In een wereld met armoede probeert de voedselbank de gevolgen ervan te verlichten. Hetzelfde geldt bij dance4life met betrekking tot aids.

Lees hier het volledige bericht op de website &De Bezieling’

dance4life