07 Maart 2014

Paus: vasten is wakker worden

Ga naar overzicht

Deel op:

div> De Veertigdagentijd herinnert ons eraan &dat wij schepselen zijn en niet God’. Gebed, vasten en liefdadigheid helpen ons te zien wat wij van binnen bezitten. Dat zei paus Franciscus op aswoensdag in de Santa Sabina, de hoofdkerk van de dominicanen in Rome.

Franciscus-aswoensdag3

Het is traditie dat de paus op aswoensdag, de eerste dag van de vastentijd, een boeteprocessie leidt van de kerk van Sant’Anselmo all’Aventino naar de basiliek van Santa Sabina, die verbonden is met het hoofdkwartier van de predikorde.

Magister Bruno Cadoré o.p. begroet paus Franciscus.

Gebed, vasten en het geven van aalmoezen, &betreffen de noodzaak niet te worden gedomineerd door de uiterlijkheid van de dingen”, zei de paus tijdens zijn preek. &De uiterlijkheid van dingen doet er niet toe. Ook hangt de waarde van het leven niet af van de goedkeuring van anderen of van succes, maar van hoeveel wij van binnen bezitten.’

Volgens Franciscus &wekt de Voorzienigheid ons uit onze verdoving, van het gevaar maar gewoon voort te modderen’, om terug te keren tot God.

Klik hier voor een radio-interview met socius van de magister Vivian Boland o.p.

De paus krijgt het askruisje.

Zie ook: Ash Wednesday: Pope Francis Celebrates at Santa Sabina