17 Februari 2014

2000 studenten aan online universiteit

Ga naar overzicht

Deel op:

innenkort is de internationale dominicaanse online-universiteit Domuni viertalig. Er werden al langer Frans- en Spaanstalige programma’s aangeboden, sinds oktober zijn er ook Engelstalige programma’s. Arabisch is in ontwikkeling.

domuniDomuni is de internationale universiteit die opgericht is door Franse dominicanen en volledig werkt via het internet. De universiteit is in 1998 opgericht en telt inmiddels 2000 studenten uit de hele wereld. Bijna de helft van hen studeert voor een academische graad, de anderen om zich persoonlijk te ontwikkelen.

De ruggengraat van de universiteit is een aantal hoogleraren uit Europa, Amerika, Afrika en Azië. De meesten van hen zijn dominicanen.

Geregistreerde studenten krijgen toegang tot een internetplatform, waar ze zich kunnen voorstellen aan hun medestudenten en professoren. Zo wordt zelfs in deze virtuele universiteitsomgeving iets van gemeenschap gebouwd.

De studenten hebben toegang tot de cursussen, kunnen hun cursusmateriaal lezen en printen, toetsen maken en contact hebben met hun studiebegeleider. Eindexamens worden gehouden in een examencentrum in de buurt van de studenten.

Domuni geeft academische graden in filosofie, theologie, godsdienstwetenschappen en sociale wetenschappen, in samenwerking met het Angelicum (de dominicaanse universiteit in Rome) en de universiteit van Lorraine in Frankrijk.

Bron: DOMUNI: An International Dominican University

Klik hier voor de website van domuni.eu