08 Januari 2014

Twee nieuwe magisters in Duitsland

Ga naar overzicht

Deel op:

e Duitse dominicanen Tiemo Rainer Peters en Walter Senner ontvangen eind deze maand de eretitel 'magister in de theologie’ van de orde der dominicanen. Ze houden daartoe op 28 januari, de feestdag van Thomas van Aquino, magisterlezingen in Berlijn.

Tiemo Peters o.p.

De titel ‘Magister in Sacra Theologia’ is een eretitel van de orde voor dominicaanse theologen met bijzondere verdiensten. Bij de procedure hoort ook het geven van een ‘lectio magistralis’, dat vindt plaats op 28 januari in Keulen, in de provinciebibliotheek St. Albertus Magnus (Kardinal-Frings-Straße 1-3, 50668 Köln).

Thema is engagement en distantie, systematische en historische theologie na Thomas van Aquino. Tiemo Peters spreekt over Thomas en de politieke theologie, Walter Senner over de vraag of Thomas het überhaupt over politiek heeft gehad.

Walter Senner o.p.

Tiemo Rainer Peters o.p. (1938) doceerde in Münster en richtte zich op politieke theologie, met name die van Johann Baptist Metz.

Walter Senner o.p. (1948) is een mediaevist, kenner van de Middeleeuwen, en met name van de geschiedenis van de Orde, inclusief grote theologen als Albertus Magnus, Thomas van Aquino en Meister Eckhart.

Meer informatie (en evt. opgave voor 21 januari) per e-mail: provinzialat-mertes@dominikaner.de
Fax: 0049 (0)221 27114425