20 Januari 2014

Kwetsbaarheid, dat raakt

Ga naar overzicht

Deel op:

e eerste uitzending van de nieuwe kloosterserie, waarin dominicanes Holkje van der Veer en dominicaan Henk Jongerius centraal stonden, heeft heel wat losgemaakt, zo blijkt uit e-mails en berichten op sociale media. Vandaar hier twee toegiften en een column van Leo Fijen.

Holkje van der Veer o.p. in de kloostergang van Huissen.

De uitzending (die hier is terug te zien) ging over kwetsbaarheid en hoe daar gelovig mee om te gaan. Presentator Leo Fijen schrijft in zijn column over het bekende lied (644 in het Liedboek der Kerken):

Voor mensen die naamloos,
kwetsbaar en weerloos
door het leven gaan;
ontwaakt hier nieuw leven:
wordt kracht gegeven:
wij krijgen een naam.

Een veelgezongen lied dat Henk Jongerius o.p. dichtte op een voor hem zeer kwetsbaar moment. 'Het is al heel wat als een mens gewoon mens mag zijn en in al zijn kwetsbaarheid zichzelf mag zijn, zonder angst’, zegt hij. Lees hier de column van Leo Fijen.

Niet alle opnames haalden de eindversie: de Omroep RKK stelde nog twee fragmenten beschikbaar via YouTube.