23 Januari 2014

Kleis Adema nieuwe voorzitter DLN

Ga naar overzicht

Deel op:

Een verbindingsman’ en 'iemand die de grote lijnen bewaakt’: zo ziet Kleis Adema zijn nieuwe taak als voorzitter van de Dominicaanse Lekengemeenschap Nederland. Kleis Adema is door het bestuur van de DLN aangewezen tot voorzitter, als opvolger van Gerard van Etten.

Voorzitter: Kleis Adema

Kleis Adema (45), sinds 2008 lekendominicaan en sinds 2009 bestuurslid van de DLN, woont in Heerlen en is vader van een dochter van 9. Hij begeleidt als zelfstandig ondernemer organisaties bij veranderingsprocessen. Wat dat betreft kan de nieuwe voorzitter zijn hart bij de DLN ophalen.

&De DLN telt nu 55 leden en zeven aspiranten. Als groeiende gemeenschap moeten we een aantal zaken opnieuw organiseren. Regionale communiteiten zullen binnen de DLN steeds belangrijker worden.’
Maar niet alleen de interne organisatie, ook de zending van de DLN binnen kerk en samenleving heeft zijn aandacht: &Waar de andere dominicaanse geledingen in aantal en krachten afnemen, rust op ons lekendominicanen steeds meer de taak om de dominicaanse traditie levend te houden en daaraan een eigentijds gezicht te geven. In een tijd van armoede en crisis moeten we als dominicaanse mensen een boodschap van hoop voorleven: het kan in deze wereld anders. Wij kunnen en moeten dat laten zien.’

De Dominicaanse Lekengemeenschap kent een collegiaal bestuur. Jaarlijks verdeelt het bestuur de taken.  Naast Kleis Adema maken van het bestuur deel uit: Tineke Werner (secretaris), Corrie Plaisier (penningmeester), Hans Bouman (tweede voorzitter) en Marijke Besteman (tweede penningmeester). Broeder Henk Jongerius staat als promotor het bestuur terzijde.