15 Januari 2014

Dominicanen trekken open brief in

Ga naar overzicht

Deel op:

p dringend verzoek van aartsbisschop Eijk heeft het bestuur van de dominicanen in Nederland de eerder gepubliceerde open brief over de &kwestie Huisintveld’ aan de parochianen van Vecht en Venen ingetrokken.

Harry Huisintveld o.p.

In de bewuste brief, ondertekend door provinciaal overste René Dinklo o.p., gaven de dominicanen hun visie op het ontslag van hun medebroeder Harry Huisintveld. Dinklo stuurde op 3 januari een brief aan de parochie om de eerste brief in te trekken.

&De aartsbisschop heeft ons dringend verzocht om deze brief in te trekken, ongeacht onze motieven om deze brief te schrijven en ongeacht de inhoud ervan, omdat wij geen open brief hadden mogen schrijven aan u buiten hem om. Wij erkennen de autoriteit van de aartsbisschop en voldoen bij deze aan zijn verzoek’, aldus Dinklo.

Vorig jaar vaardigde kardinaal Eijk als aartsbisschop van Utrecht een decreet uit, op grond waarvan pater Harry Huisintveld is ontslagen als priester-assistent, omdat hij op Witte Donderdag op een afwijkende manier de heilige mis had gevierd. Huisintveld mag tevens gedurende één jaar niet de eucharistie vieren in deze parochie.

Klik hier voor eerdere berichtgeving over deze kwestie.