13 Januari 2014

Bethanië sluit klooster in Teteringen

Ga naar overzicht

Deel op:

e Dominicanessen van Bethanië gaan hun klooster Maria Rabboni in het Brabantse Teteringen sluiten, vanwege de krimp van de congregatie. Dat melden de zusters op hun vernieuwde website.

maria rabboni teteringenMomenteel wonen er nog acht dominicanessen van Bethanië in het klooster &Maria Rabboni’ in Teteringen. Het gebouw is daar te groot voor.

De eerste twee zusters verhuizen binnenkort naar een zorgcentrum in Limburg, voor en met de andere zes zusters wordt nog naar herhuisvesting gezocht. Wanneer de definitieve opheffing ingaat, is op dit ogenblik nog niet bekend. Het bestuur van de congregatie wil uiterlijk eind 2015 het klooster sluiten. Te zijner tijd wordt officieel afscheid genomen.

De kloosterlinde van Maria Rabboni van Teteringen, sinds 1860. Klik voor meer tekst en foto’s op de afbeelding.

Meer dan zestig jaar woonden en werkten er dominicanessen van Bethanië in Breda en (vanaf 1952) in Teteringen. &Het valt zwaar om een dierbare plaats achter te laten, waar wij graag verbleven en ons ingezet hebben voor kinderen en mensen aan de rand van de samenleving. We betreuren zeer dat we dit besluit moesten nemen, maar wij zijn vooral dankbaar dat we zo vele jaren deel mochten uitmaken van de grotere gemeenschap van Teteringen in kerk en samenleving’, aldus het bestuur van de congregatie.

Klik hier om de vernieuwde website van de Dominicanessen van Bethanië te bezoeken.