03 December 2013

Volzin wordt maandblad

Ga naar overzicht

Deel op:

et blad Volzin verschijnt met ingang van januari 2014 als maandblad. Dat meldt stichtingsvoorzitter Nienke van Dijk op de website van het blad. Hoofdredacteur Eduard van Holst Pellekaan neemt afscheid. Jan van Hooydonk wordt de enige redacteur.

volzinVolzin is het resultaat van een fusie, in 2002, van Hervormd Nederland en de Bazuin, een blad met een dominicaanse geschiedenis. Jan van Hooydonk, die eerder al negen jaar hoofdredacteur was van het tijdschrift, is lekendominicaan.

Volzin wordt per 1 januari overgenomen door uitgever BDUMedia. Deze werkt zoveel mogelijk met kleine redacties en verder freelancers. Eduard van Holst Pellekaan had nog geen vast contract en neemt dus afscheid.

Jan van Hooydonk beschouwt zijn nieuwe opdracht als een teken van vertrouwen, &en van vertrouwen krijg ik energie’, laat hij weten.

Momenteel verschijnt Volzin eens per twee weken. Het blad richt zich op moderne religieuze zinzoekers, &zowel binnen de kerken als daarbuiten als op de rand’, zegt Van Hooydonk. Volzin is afgelopen jaar fors gerestyled en heeft een oplage van ruim 6.000. Met ingang van 31 januari 2014 verschijnt het blad twaalf keer per jaar in een dikkere uitgave van zestig bladzijden, met een maandelijkse special. De abonnementsprijs gaat omlaag.

Zie volzin.nu