05 December 2013

TGL over eeuwig leven en de dood

Ga naar overzicht

Deel op:

et laatste nummer van deze jaargang van het Vlaams-Nederlandse tijdschrift TGL gaat over eeuwig leven en de dood. Het is tevens het laatste nummer waar de Vlaamse dominicaan Ignace D’Hert hoofdredacteur van was. Zijn taak wordt overgenomen door zijn Nederlandse medebroeder Leo Oosterveen.

tgl-2013-6Eerder dit jaar schreef TGL over de santenkraam van het geloof. &Dat geldt zonder twijfel ook voor het geloof in het hiernamaals’, schrijft Ignace D’Hert o.p. &Enerzijds hebben we afscheid genomen van de vaste zekerheid die dit geloof voor veel mensen betekende. Anderzijds voelen we aan dat we het niet zomaar van ons af kunnen schudden.’

Met bijdragen van onder meer Erik Eynikel, Kris Gelaude en Thomas Quartier. Frans Maas schreef een artikel over de verrijzenis van het lichaam en het eeuwig leven aan de hand van Edward Schillebeeckx.

Ignace D’Hert o.p. doet een stap terug, maar blijft lid van de redactie.

 

Klik hier voor meer informatie over dit nummer.

Het blad is voor Nederlandse lezers te bestellen bij: Ans Metz, 024-3228285, of per e-mail