23 December 2013

Nashville-zusters vestigen zich ook in Italië

Ga naar overzicht

Deel op:

div> Villagio Betania, het voormalig kinderdorp van de dominicanessen van Bethanië in Italië, wordt overgenomen door de Nashville dominicans. Daarmee komt het aantal Europese vestigingen van deze Amerikaanse zusters op drie.vilagio betaniaDe Nederlandse tak van de dominicanessen van Bethanië stichtte in verschillende landen nieuwe kloosters. Die in Duitsland en Letland bloeien, maar de Italiaanse tak bestond nog slechts uit drie oudere zusters en een inmiddels gesloten kinderdorp in Bracciano, ten noorden van Rome.

Dit bezit leverde al enkele jaren kopzorgen op, staat te lezen in de &Blikwisseling’, het informatieblad van Bethanië. De financie?le crisis van de afgelopen jaren maakte het bijna onmogelijk om een nieuwe eigenaar te vinden. Nu is bekend dat de dominicanessen van de H. Cecilia uit Nashville, Tennessee het Villaggio overnemen.

Vanaf januari gaan er drie zusters wonen en beginnen met de voorbereiding van de ontwikkeling van het concept en de verbouwing voor een nieuw gebruik van de gebouwen. Het Villaggio zal in de toekomst aan de studenten van het College St. Thomas van Aquino in Nashville de mogelijkheid bieden om een studiesemester in de buurt van Rome door te brengen.

De zusters van Nashville vonden vooral de mogelijkheid om in de vier paviljoens huiselijke groepen te vormen erg aantrekkelijk. Dat past in hun concept, dat de vorming van sociale competentie erg belangrijk vindt.

De drie zusters in Bracciano verheugen zich op de nieuwe buren. De congregatie is vooral &blij dat het geliefde Villaggio ook in toekomst voor jonge mensen gebruikt en met leven gevuld wordt – en dat het binnen de dominicaanse familie blijft!’

De zusters dominicanessen van St. Cecilia, beter bekend als de Nashville Dominicans, zijn in 1860 opgericht. Ze combineren een contemplatief leven met werk op het gebied van onderwijs en opvoeding. De laatste vijftien jaar is de congregatie sterk gegroeid tot bijna driehonderd zusters. Afgelopen zomer begonnen 27 jonge vrouwen aan hun noviciaat.

De Amerikaanse zusters openden dit jaar een klooster in Schotland, volgend jaar in Nederland, in Sittard. Ze hebben ook kloosters in Australië en Canada.

Zie ook Nashville Dominicans. De Amerikaanse zusters brachten gratis te gebruiken kerstmuziek uit: I Believe