11 November 2013

Kennen en gekend worden.

Ga naar overzicht

Deel op:

n het subtiele spel van kennen en gekend worden, daarin vermoed ik God.

Wat is werkelijk van waarde in ons leven hier en nu? Volgens mij is dat werkelijk waardevol kennen en gekend worden. Het zal duidelijk zijn dat het hierbij niet gaat over wat iemand is; dat kun je opzoeken via Facebook, LinkedIn en dergelijke.

Kennen en gekend worden, met lichaam en geest, hart en verstand van en door medemensen, brengt mij dichter bij wie ik, bij wie jij bent: een broeder, een zuster, niet minder, niet meer.

Kennen en gekend worden is een subtiel spel van vertrouwen, van kwetsbaar en soeverein zijn, waarin ik God vermoed, soms even ervaar, brengt mij dichter bij deze God, een God die van mensen houdt en onvermoede krachten in ons wekt. Daar kan geld, macht, seksualiteit niet aan tippen.

Slot van de preek van Theo Koster o.p. op 10 november 2013 in de kapel van het Dominicanenklooster in Huissen.