18 November 2013

Driedaags Schillebeeckxcongres in voorbereiding

Ga naar overzicht

Deel op:

olgend jaar op 12 november is het honderd jaar geleden dat Edward Schillebeeckx werd geboren. Tal van activiteiten worden voorbereid, waaronder een groot driedaags internationaal congres, eind augustus: &Grace, Governance and Globalization’.

Klik op de afbeelding om te vergroten.

De Vlaams-Nederlandse dominicaan Edward Schillebeeckx (1914-2009) geldt als een van de grootste theologen van de twintigste eeuw. Zijn honderdste geboortejaar wordt onder andere gevierd met een groot driedaags internationaal congres over &publieke theologie, van 27-30 augustus 2014 in Nijmegen, de stad waar hij ruim een halve eeuw woonde en werkte.

De conferentie wordt georganiseerd door de faculteit van filosofie, theologie en religiestudies van de Radboud Universiteit, samen met de theologische faculteit van de Katholieke Universiteit Leuven, het Heythrop College in Londen en de Stichting Edward Schillebeeckx.

Sprekers zijn onder meer Lieven Boeve, Erik Borgman, William Cavanaugh, Siobhán Garrigan, Emmanuel Katongole, Sebastian Kim, Annemarie Mayer, Aristotle Papanikolau, Elizabeth Phillips, Anna Rowlands en Graham Ward, en vele anderen. Ook junior-wetenschappers zijn uitgenodigd zich te laten horen, zij kunnen zich apart melden voor een colloquium.

De algehele leiding is in handen van dr. Stephan van Erp.

Klik hier voor meer informatie op de website www.publieketheologie.nl (Engels)