28 Oktober 2013

'We wachten op een theologie van de beperking'

Ga naar overzicht

Deel op:

fgelopen zaterdag werd haar boek Op zoek naar sporen van God gepresenteerd in het Dominicanenklooster in Huissen. Op de website &Nieuw W¡J’ publiceerde Greco Idema een interview met haar: over verlangen naar God en verbinding met anderen, haar strijd met een ernstige aandoening én over het gedachtegoed van Dominicus.

Foto: William Moore.

U bent doopsgezind opgevoed en al weer vele jaren Dominicanes. Zou je uw 'reli-switch’ als een bekering kunnen zien? 
&Er zijn van die momenten dat ik in 'de achteruitkijkspiegel’ van mijn leven kijk. Ik zie dan de weg voor mij die ik tot aan vandaag gegaan ben, een reis die mij allerlei verschillende levenservaringen heeft gebracht. Hoeveel mensen zou ik in mijn 53 levensjaren al ontmoet hebben? Op hoeveel plaatsen ben ik geweest? Zoveel indrukken, zoveel te leren, zoveel te ontdekken.

Als iemand mij op mijn achttiende had gezegd: “Jij wordt nog eens katholiek, je gaat in Nijmegen wonen en je wordt een zuster Dominicanes”, dan had ik je vast met vragende pretogen aangekeken en je misschien wel smakelijk uitgelachen. Hoe wonderlijk kan een levensweg lopen!’

Klik hier voor het volledige interview.