07 Oktober 2013

TGL over 'God tussen de regels'

Ga naar overzicht

Deel op:

et septembernummer van het Vlaams-Nederlandse tijdschrift TGL is gewijd aan het thema &God tussen de regels. Religie en moderne literatuur’. Volgens de redactie is er met name in Nederland een opvallend fenomeen van literair werk met Bijbelse thema’s.

cover_tgl sept 2013Vanaf de jaren zeventig en tachtig leek religie geen relevant thema in de literatuur, en het kerkinstituut had aan zichzelf genoeg. Het gevolg is dat de inhoud van het christelijk geloof voor velen onbekend is, schrijft hoofdredacteur Ignace D’hert o.p. &Dat heeft tot een merkwaardige situatie geleid. Onze cultuur barst van de symbolen en verhalen afkomstig uit de Bijbelse en christelijke traditie, maar hun betekenis is vaak zoek.’

Vooral in Nederland is er een nieuwe beweging: toonaangevende schrijvers die verschillende religieuze motieven gebruiken.

TGL: over de bewogenheid van auteurs en waar ze hun mosterd halen.

Klik hier voor meer informatie

Het blad is voor Nederlandse lezers te bestellen bij: Ans Metz, 024-3228285, of per e-mail