13 Oktober 2013

'Non met een lastig lichaam'

Ga naar overzicht

Deel op:

ver twee weken verschijnt &Verlangen als antwoord’, een boek van dominicanes Holkje van der Veer. Op zondagochtend 13 oktober was zij van zeven tot acht uur te beluisteren bij &Dit is de zondag’ van de EO. Hier terug te luisteren.

Holkje van der Veer o.p. (foto Elisabeth Algra).

&Ik ben me er heel erg bewust van dat ik nu leef, ik ervaar het als een groot geschenk.’ Het gesprek is twee minuten oud als Holkje van der Veer al zulke zinnen uitspreekt. De EO presenteert haar als &een vrijgevochten Amsterdamse, die non werd in een dominicanenklooster’.

Holkje van der Veer, dominicanes van Neerbosch, is de jongste dominicanes van Nederland. Ze groeide op als doopsgezinde Fries (&een diepfries’) in Amsterdam en werd op latere leeftijd katholiek en religieuze.
Ze werkte en woonde lang in Zwolle en is sinds een paar jaar gevestigd in Nijmegen. Ze leeft met het syndroom van Marfan en geeft onder meer cursussen voor &mensen met een bijzonder lichaam’.

Het gesprek is hier terug te luisteren. Zoek de grijze balk op de pagina en klik op het driehoekje. Sla de eerste 5,5 minuut over, dat is enkel journaal en reclame.

Cover Verlangen als antwoord bIn het boek &Verlangen als antwoord’ vertelt ze over haar strijd met een ernstige aandoening én over het gedachtegoed van Dominicus, dat volgens haar veel te bieden heeft. Aan zowel gelovigen als ongelovigen.

Klik hier voor meer informatie over het symposium en de boekpresentatie op 26 oktober in Huissen.