02 September 2013

Dominicus Amsterdam zoekt dirigent

Ga naar overzicht

Deel op:

e Dominicusgemeente in Amsterdam, een zelfstandige geloofsgemeenschap in het hart van de stad, is op zoek naar een dirigent voor 8 uur per week (0,22 fte).
De dirigent dirigeert het Dominicuskoor en de gemeente tijdens de zondagse en bijzondere liturgische en niet liturgische samenkomsten van de gemeente en leidt de repetities van het koor. Zij of hij initieert, stimuleert en coördineert de vernieuwing van liturgische muziek, bijvoorbeeld door het vervaardigen van nieuwe composities, het in samenspraak met het Dominicus Muziekfonds beoordelen van nieuwe composities en het begeleiden van de productie van CD’s.

&De Dominicus’ zoekt iemand die bevoegd is, bijvoorbeeld de bevoegdheidsverklaring I voor kerkmusici in de PKN of een daarmee vergelijkbare bevoegdheid. Zij of hij moet affiniteit hebben met het gedachtegoed van de Dominicusgemeente en met Nederlandstalige kerkmuziek, met name van Bernard Huijbers, Antoine Oomen, Tom Löwenthal, Mariëtte Harinck en Thom Jansen.

De gewenste dirigent is open voor mensen, ongeacht hun achtergrond en levensovertuiging, kan met hen omgaan en kan samenwerken met het liturgisch team en de organist-pianist. Zij of hij kan leiding geven aan groepen, betrekt graag kinderen en jongeren actief bij de muziek, en kan vernieuwend denken en doen.

Voor meer informatie kunt u bellen met Gerard Swüste, 06-50 55 89 71

Sollicitaties tot 14 september naar Paul Kruyswijk: pnkruyswijk@gmail.com.

www.dominicusamsterdam.nl