27 Augustus 2013

Programma's op maat in klooster Zwolle

Ga naar overzicht

Deel op:

div> Het Thomashuis, bezinningscentrum van het Dominicanenklooster in Zwolle, maakt programma’s op maat voor mantelzorgers en basisscholen. Ook andere partijen kunnen zich melden, als zij gebruik willen maken van de locatie en de expertise op levensvragen van de medewerkers en het netwerk van het Thomashuis.

Zorg voor inspiratie; inspiratie voor zorg

image

Dag voor de mantelzorg en vrijwilligers in de zorg. Mantelzorg is een bijzondere vorm van zorg geven, die veel van een mens kan vergen. In deze relatie spelen kwetsbaarheid, afhankelijkheid en verantwoordelijkheid een belangrijke rol. Vaak gaat er veel aandacht naar de zorgbehoevende.

Vrijwilligers in de zorg vormen vaak een onmisbare schakel tussen patiënt, familie en de professionele zorg. In uw werk biedt u vrijwillig broodnodige zorg, aandacht voor en betrokkenheid op de patiënt en zijn omgeving.

Heeft u hierin als mantelzorger of vrijwilliger aandacht voor uw eigen vragen, verlangens en grenzen?
Ruimte maken voor wat u gaande houdt, is wezenlijk om bewogen en met veerkracht zorg te kunnen verlenen. Een bezinning met 'hoofd, hart en handen om uw concrete situatie, draaglast en draagkracht in balans te kunnen houden

Het Thomashuis biedt voor (individuele) mantelzorgers en vrijwilligers in de zorg kloosterdagen 'op maat’.

Begeleiding: Berthilde van de Loosdrecht, Geestelijk verzorger in de GGZ en Janneke Menkveld, coach voor werkende mantelzorger

Dit programma wordt op aanvraag aangeboden.
Meer informatie bij 038 425 44 12 of thomashuis@kloosterzwolle.nl

 

image

Beleef het klooster met humor, hart en ziel

Een programma voor basisscholen (7-12 jaar). Je geeft levensbeschouwing op je school en wilt het ook voelbaar maken? Je wilt méér met het vak godsdienst en zoekt een manier om het handen en voeten te geven? Het dominicanenklooster biedt een programma voor de midden- en bovenbouw van basisscholen.

Even de schoenen uit en op sokken door de prachtige kloostergang? Een kaarsje aansteken voor je oma of om iets fijns te vieren? Zelf proberen heel stil te worden en te voelen wat mediteren is? Na een rondgang in kloostergang en kerk neemt Ans van Gurp de kinderen mee in een kennismaking met zenmeditatie. Stil worden – concentreren – ademen – voelen. De drukte in je hoofd en je lijf laten wegstromen. Voor veel kinderen een nieuwe ervaring van zijn.

image

Een oud verhaal uitspelen met prachtige theaterpoppen en muziek? Kinderen kiezen een pop uit en zoeken een plek in de ruimte. Dan gaat er een wind waaien… een scheppingskracht wekt iedereen tot leven. Al improviserend ontdekken we dit bijbelverhaal vol parels: over de schoonheid van mensen en dieren – een appel waardoor iedereen zich gaat schamen – over verbergen en tevoorschijn komen – en een opdracht voor iedereen. De leiding is in handen van Willien van Dam.

Dit programma wordt op aanvraag aangeboden. Meer informatie bij Willien van Dam; telefoon 038-3313705 of mail: info@deverkenner.nl

Heeft u interesse in een programma op maat? Neem contact op met het Thomashuis.