14 Augustus 2013

Binnenkort verkrijgbaar: 'Alsof ik thuis ben'

Ga naar overzicht

Deel op:

at is er nodig om je thuis te voelen in het Nederland van de 21ste eeuw? Een tijd waarin het leren omgaan met culturele en religieuze diversiteit dé nieuwe uitdaging is. Dit boek verschijnt 7 september, bij de viering van het 25-jarig bestaan van het DSTS.

Klik voor de viering van het zilveren jubileum van het Dominicaans Studiecentrum voor Theologie en Samenleving.

Oude vertrouwde gemeenschappen verdwijnen en tegelijkertijd ontstaan er nieuwe mondiale netwerken, ook dankzij Facebook en Twitter. Gloort hier een &nieuw wij’ aan de horizon? En aan welke voorwaarden moet zo’n &nieuw wij’ voldoen om gemeenschap te bevorderen? Zijn verschillen alleen bedreigend of bieden zij ook kansen voor nieuwe vormen van verbondenheid?

In opdracht van het Dominicaans Studiecentrum voor Theologie en Samenleving (DSTS) gaan onderzoekers op verkenningstocht. Zij kijken door de ogen van leerlingen en docenten, moslimjongeren, homo’s en lesbo’s, verslaafden en vele anderen. Het resultaat van hun zoektocht is een boek vol eye-openers over insiders en outsiders, rolmodellen én dwarsliggers.

Boekgegevens:
Manuela Kalsky (red.) * Titel: Alsof ik thuis ben. Samenleven in een land vol verschillen * Uitgeverij: Parthenon * ISBN: 9789079578580 * Prijs: ca. € 22,50