15 Juli 2013

Tweede oude dominicanenkerk is boekwinkel

Ga naar overzicht

Deel op:

ominicanen Maastricht is bekend als een van de mooiste boekwinkels ter wereld. Zaterdag 13 juli opende ook in Zwolle een boekwinkel in een voormalige dominicaanse kerk. &In de Broeren’ heet het levenswerk van boekverkoper en uitgever Wim Waanders.

Jaren geleden al besloot Waanders (69) de Broerenkerk in Zwolle om te bouwen tot winkel.

De Broerenkerk hoorde bij het dominicanen­klooster, dat gesticht werd in 1465. Het koorgedeelte, het oudste gedeelte van de kerk, werd gebouwd tussen 1466 en 1480. Het klooster werd gesloten in 1580. Van 1640 tot 1982 was het gebouw als protestantse kerk in gebruik. Na de restauratie in 1983-1988 werd de kerk gebruikt voor culturele evenementen.

&In de Broeren’ – een mooi idee voor een zomers dagje uit? – is boekwinkel en meer. Er zullen ook allerlei culturele bijeenkomsten gehouden worden, en het is een trefcentrum.

Klik hier voor de &reliwiki& over de Broerenkerk, en hier voor informatie over Waanders.