11 Juli 2013

Twee Schillebeeckx-onderzoekers gezocht

Ga naar overzicht

Deel op:

e Radboud Universiteit Nijmegen zoekt twee junior-onderzoekers die allebei een dissertatie gaan schrijven over de theologie van Edward Schillebeeckx o.p. De onderzoeksplaatsen maken deel uit van een groter onderzoek naar &Edward Schillebeeckx en de moderne publieke theologie’.

Edward Schillebeeckx o.p. (1914-2009)

De ene jonge onderzoeker zal zich richten op de christologie (leer over Jezus) van de in 2009 overleden dominicaan als een vorm van publieke theologie, de ander op het belang van zijn ecclesiologie (kerkleer). Het zijn beide volledige betrekkingen, voor 3,5 jaar. Na 1,5 jaar volgt een eerste evaluatie.

Meer over de functie-eisen en sollicitatieprocedure vindt u hier.

Klik hier voor een portret van Schillebeeckx in onze serie &kopstukken&