01 Juli 2013

NWO medefinancier 'Geloven in veelvoud'

Ga naar overzicht

Deel op:

e Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) honoreert het onderzoeksvoorstel &Geloven in veelvoud’ van de Vrije Universiteit en het Dominicaans Studiecentrum DSTS. Dankzij de NWO-bijdrage kunnen een post-doc en een promovendus vier jaar aan het project meewerken.

Prof. Manuela Kalsky

Het NWO was gecharmeerd van de combinatie van interdisciplinair wetenschappelijk onderzoek en maatschappelijke output, een typisch kenmerk van het werk van het Dominicaans Studiecentrum, dat in september 25 jaar bestaat. Dan wordt met een bundel artikelen het wetenschappelijke deel van het DSTS-onderzoek naar een &nieuw wij’ afgesloten.

Het NWO-onderzoeksvoorstel is ingediend door Manuela Kalsky, DSTS-directeur en houdster van de Schillebeeckx-leerstoel aan de VU, en twee VU-collega’s, onder wie André van der Braak, hoogleraar boeddhistische filosofie in dialoog met andere tradities. Daarnaast zijn nog enkele maatschappelijke organisaties betrokken: de IKON televisie, debatcentrum De Nieuwe Liefde en de Vereniging van Geestelijk Verzorgers in Zorginstellingen (VGVZ).