17 Juni 2013

Predikvrouwen op weg naar voltooiing

Ga naar overzicht

Deel op:

et Zwolse dominicanenklooster neemt afscheid van twee bijzondere huisgenotes: dominicanessen Joy van der Werf en Baptiste Tuin. Een artikel uit de Stentor.

Joy (links) en Baptiste.

Sociaal bewogen en bevlogen vrouwen, die met liefde gehoor geven aan de roep van hun congregaties: terug naar de bakermat, waar ze decennia geleden hun religieuze leven begonnen.

Op schrift worden ze doorgaans formeel aangeduid als zuster Joy van der Werf o.p. en zuster Baptiste Tuin o.p. Dat ‘o.p.’ staat voor Ordo Predicatorum: de Orde van Predikers, een aanduiding voor de dominicanen.

Maar binnen het klooster en de bijbehorende parochie spreekt iedereen familiaar over Joy en Baptiste. Met een eerbiedige ondertoon, dat wel. Want beiden zijn respectievelijk al 30 en 17 jaren krachtig en sprankelend aanwezig binnen kerkelijk Zwolle.

Joy van der Werf (1934) als kerkmusicienne en vormingswerkster, Baptiste Tuin (1940) als voorgangster en theologe. Beiden fungeren ze ook als cursusleidsters in het zogeheten Thomashuis, een leerhuis verbonden aan het Dominicanenklooster van Sint Thomas van Aquino.

Klik hier voor het volledige artikel van Margaretha Coornstra dat in dagblad De Stentor verscheen.