25 Juni 2013

Oecumenische woongroep in Zwolle in de maak

Ga naar overzicht

Deel op:

et Dominicanenklooster in Zwolle krijgt na de zomer een oecumenische woongroep van zes jongeren, die voor minstens een jaar in het klooster op kamers gaan. Het nieuwe initiatief in het geplaagde klooster krijgt meteen al aanmeldingen.

In goede samenwerking zoeken de communiteit van broeders, lekendominicanen in Zwolle en jongerencentrum ’t WasDom naar zes jongeren tussen de 17 en 25 jaar die meer willen dan een studentenhuis.

&Omdat een klooster niet zo maar een plek is, maar een plek waar mensen zoeken naar gemeenschap – met elkaar, met de wereld, met God – zoeken we niet zo maar wat huurders’, schrijft Nienke Pruiksma van het jongerencentrum. &We zoeken jongeren die op zoek zijn naar zin, naar hun plek in deze wereld, die niet bang zijn voor vragen die de diepte in gaan. Jongeren die het leuk, spannend en uitdagend vinden dit met elkaar en met de andere bewoners – broeders, leken en buren van de dominicanerorde – te doen.’

De jongeren gaan een gang met kamers bewonen op de eerste verdieping van het klooster. Ze hebben verschillende kerkelijke achtergronden en verbinden zich op z’n minst voor een jaar aan de plek. Minstens één avond per week wordt er samen gekookt, gegeten en gepraat, en ook gebeden met de andere leden van de kloostergemeenschap. Daarnaast gaat de groep samen zorgen voor een vrijwilligersproject.

De poster voor de werving. Klik om te vergroten.

De kamers kosten per maand maximaal €325- (inclusief gas, water en elektra). Er is een gemeenschappelijke woonkeuken en woonkamer, de douches en toiletten zijn gedeeld.

De bewoners van het Dominicanenklooster in Zwolle kregen de afgelopen maanden met veel veranderingen te maken. De jongste dominicaan, René Dinklo, werd tot provinciaal overste gekozen en bivakkeert nu vaak in Berg en Dal. Hij is als prior van het huis opgevolgd door Jan Laan, die uit Rotterdam is gekomen. Deze week vertrekken de laatste twee zusters dominicanessen naar de moederhuizen van hun congregaties.

Voor meer informatie: kijk op www.kloosterzwolle.twasdom
Jonge mensen met interesse kunnen een e-mail sturen naar: wasdom@kloosterzwolle.nl