19 Juni 2013

Holkje van der Veer werkt aan geloofsboek

Ga naar overzicht

Deel op:

Verlangen als antwoord. Mijn weg met de dominicaanse traditie.’ Zo heet het boek van dominicanes Holkje van der Veer dat dit najaar verschijnt. Ze vertelt erover in een interview op de website Reliwerk.nl. &Wat ik het liefste doe is leven, en dat is al heel wat!’

Holkje van der Veer o.p., foto Elisabeth Algra.

Holkje van der Veer is de jongste zuster van de dominicanessen van Neerbosch. Ze woonde en werkte jarenlang in Zwolle, onder meer in het jongerenwerk, en nu in Nijmegen. Ze leeft met het syndroom van Marfan en ontwikkelde op basis daarvan cursussen in het Dominicanenklooster Huissen voor &mensen met een bijzonder lichaam’, zoals ze het noemt.

Op 26 oktober is er een symposium in Huissen om het boek te verwelkomen, vertelt ze. Holkje schreef het boek op uitnodiging van uitgever Ten Have. &Ik ben mijzelf toen gaan afvragen: wat is dominicaanse spiritualiteit en waarom voel ik mij er zo bij thuis? Ik ben geboren in 1960 en opgegroeid in Amsterdam, in een doopsgezind gezin. Ik heb een poging gedaan om zo helder mogelijk te beschrijven wat Dominicus als mens bewogen heeft, en over de mensen die al acht eeuwen lang het verhaal van de orde verder te vertellen.’

Klik hier voor het interview met Holkje door Greco Idema: &Wat ik het liefste doe is leven, en dat is al heel wat!’

Eerder verschenen op deze site: &Een kind met een roeping’, over leven met Marfan.