08 Mei 2013

Een kostbare schat

Ga naar overzicht

Deel op:

k werd gecorrigeerd en gewaardeerd. Dit neem ik als een kostbare schat met me mee.

Paulus schrijft prachtige zinnen over de werking van Gods Geest en over Het Lichaam van Christus. Jullie zijn de personen tot wie Paulus zicht richt, mensen vol van Gods Geest, ieder begiftigd met haar of zijn eigen gaven en uitgenodigd om deze gaven ten dienste te stellen van de personen naast je  (1 Cor. 12,27).

Van dit alles was ik een onderdeel, iemand met mijn eigen gaven en kwaliteiten, tekortkomingen en fouten. Het was voor jullie goed. Ik werd gecorrigeerd en gewaardeerd. Dit alles neem ik als een kostbare schat met me mee naar Zwolle.

Jullie hebben me geleerd hoe ik pastor mocht zijn, een persoon naast alle anderen, niet meer en niet meer, een parochiaan zogezegd.

Uit de afscheidsbrief van Jan Laan o.p. aan zijn medeparochianen in Rotterdam. Jan is gekozen tot prior van Zwolle.