16 April 2013

Jan Laan wordt prior in Zwolle

Ga naar overzicht

Deel op:

e communiteit van de dominicanen in Zwolle heeft Rotterdammer Jan Laan o.p. gekozen tot prior. De benoeming is aanvaard, maar om zijn werk als pastor in Het Steiger goed af te ronden verhuist Jan Laan pas op 1 juni naar Zwolle.

De communiteit is ook in Zwolle de kern van het klooster, waar onder meer een een bloeiende parochie, een bezinningscentrum en een zalen- en kantoorverhuurbedrijf gevestigd zijn. Maar de communiteit werd kwetsbaar, zeker na de verkiezing van René Dinklo tot provinciaal overste en het vertrek van de laatste zusters dominicanessen.

Het Steiger in Rotterdam, waar Jan Laan met zichtbaar plezier aan verbonden is, is onderdeel van een fusie. Jan Laan was er officieel administrator. Het bestuur van Het Steiger zal met de vrijwilligers een avond beleggen om te zien hoe het vertrek van &onze administrator, onze eerst aanspreekbare priester en niet te vergeten een van onze actieve vrijwilligers’ is op te vangen.

In ieder geval is gevraagd om opnieuw een dominicaan als administrator aan te stellen, tot de fusie een feit is. Het Steiger hoort met Amsterdam tot de laatste dominicaanse parochies. De andere parochies zijn de laatste jaren allemaal teruggegeven aan de bisdommen. De geloofsgemeenschappen van Huissen en Zwolle zijn kloosterkerken.