13 Maart 2013

René Dinklo nieuwe provinciaal overste

Ga naar overzicht

Deel op:

Witte rook’ in Huissen! Het kapittel van de Nederlandse dominicanen koos vanmorgen in een besloten vergadering René Dinklo als nieuwe provinciaal overste. Vanmiddag volgen de overige stemmingen voor de socius en de leden van het consilie.

René Dinklo o.p.

René Dinklo is de opvolger van Ben Vocking. Hij is met zijn 47 jaar de jongste der dominicanen in Nederland. Hij deed zijn professie in 1994 en werd in 2005 priester gewijd. René woont in het Dominicanenklooster Zwolle en is daar al vele jaren rector van de florerende zelfstandige geloofsgemeenschap.

Onlangs voltooide hij zijn taak als prior van het huis en kondigde hij aan een paar maanden sabbatical te nemen. Die kans is nu verkeken, want zijn functie gaat onmiddellijk in.

Na de verkiezing door de broeders is de keuze volgens voorschrift voorgelegd aan het generalaat van de Orde in Rome, die het met de benoeming eens is.

De eenkoppige redactie van deze website wenst René en de medebroeders geluk met de keuze!