06 Maart 2013

Herdruk Johannes de Ziener gaat door!

Ga naar overzicht

Deel op:

ets meer dan tachtig bestellingen kwamen er binnen en dat stemde uitgeverij Valkhof Pers mild: de nu echt eenmalige en nu echt allerlaatste herdruk van &Johannes de Ziener’, het opus magnum van Jan Nieuwenhuis, gaat door.

In 2010 maakte deze website in samenwerking met Valkhof Pers een kleinschalige eenmalige heruitgave op bestelling. Een hele onderneming bij een kostbaar boek van zo’n duizend pagina’s.

Het boek is de neerslag van een levenslange fascinatie van dominicaan Jan Nieuwenhuis, voormalig pastor van 'de Dominicus’ in Amsterdam, met de geschriften van de ziener van Patmos. Het bevat een eigen vertaling en commentaren op het Evangelie, de brieven en de Openbaring van Johannes.

Het boek leest als een verslag van een lange lectio divina: lezen op de contemplatieve manier, om te ondervinden wat de tekst de lezer zegt.

Na de heruitgave in 2010 zijn er verzoeken binnen blijven komen van mensen die het boek toch willen hebben. Besloten is dat de herdruk door gaat. We laten er een paar extra drukken, dus grijp uw kans om u alsnog in te schrijven bij uitgeverij Valkhof Pers. Het boek kost € 85,- inclusief verzendkosten (binnen Nederland).