13 Februari 2013

'Het belangrijkste besluit van Benedictus'

Ga naar overzicht

Deel op:

et besluit van Benedictus XVI af te treden laat zien dat hij in bepaalde opzichten een moderne man is. Misschien is het wel het belangrijkste besluit van zijn pontificaat, schrijft André Lascaris op de website meerdanikzelf.nl: &De paus wordt een mens die een ambt vervult’.

paus benedictus

Het pausschap is een dienst; als deze taak te zwaar wordt, kun je die neerleggen. Elk ambt kun je neerleggen, wanneer je te oud, of te zwak wordt. Het kunnen aftreden schept een zakelijker kijk op het pausschap.

Merkwaardig is dat de paus zijn boodschap verhulde in een dode taal, in het Latijn. Misschien is dit wel symbolisch voor zijn pontificaat. De paus wilde bij de tijd zijn, maar hij leek te communiceerde in een dode taal, ook als hij een moderne, levende taal gebruikte.

Klik hier om de volledige tekst te lezen op de website www.meerdanikzelf.nl