13 Januari 2013

Magister bezoekt Nederland en Vlaanderen

Ga naar overzicht

Deel op:

roeder Bruno Cadoré o.p., magister van de Orde der Predikers, is met zijn nieuwe socius Vivian Boland o.p. zaterdag 12 januari begonnen aan een bezoek aan de Nederlandse en Vlaamse provincies. Het bezoek heeft geen publiek karakter en is bedoeld om broeders en zusters te ontmoeten.

De Fransman Bruno Cadoré is in september 2010 gekozen als magister van de Orde, voor een periode van negen jaar. Een belangrijk deel van zijn taak als broederlijk leider van zo’n zesduizend dominicanen is rondreizen en broeders ontmoeten: bij voorkeur in persoonlijke een-op-een-gesprekken.

Na een gesprek met bestuursleden van de lekendominicanen. Vlnr: Hans Bouman, Vivian Boland, Kleis Adema, Bruno Cadoré, Gerard van Etten, Tineke Werner.

De Ier Vivian Boland volgde onlangs de Amerikaan Edward Ruane op als vicaris van de magister. Hij is tevens sinds 2011 socius voor Noordwest-Europa en Canada, en socius voor de eerste vorming.

Het tweetal gaat in een moordend tempo door de lage landen. Er staan onder meer bezoeken gepland aan alle gezamenlijke woonplekken van de dominicanen. Ze spreken met elke broeder afzonderlijk, zowel in Nederland als in Vlaanderen. Zaterdag ontmoetten zij bestuursleden van de lekendominicanen in Nederland, de enige tak van de familie in ons land die groeit.

Het bezoek duurt tot 18 januari.