17 Januari 2013

De wereldwijde prediking van dominicanessen

Ga naar overzicht

Deel op:

ominicaanse vrouwen en prediking was het jaarthema van 2012, in de aanloop naar het achtste eeuwfeest van de Orde in 2016. De laatste nieuwsbrief van Dominican Sisters International (DSI) biedt een inkijkje in de wereldwijde prediking van actieve zusters, in onder meer China, Afghanistan, Zuid-Amerika, Afrika, de VS en Spanje.

Pas geprofeste dominicanessen in China.

Er zijn zo’n 24.600 zusters dominicanessen actief in 110 landen en verenigd in 151 congregaties. Behalve deze actieve zusters zijn er ook moniale dominicanessen, die een leven van stilte en gebed leiden. Van de zusters die zich in DSI verenigd hebben kan dat niet gezegd worden…

De congregaties werken samen in DSI en proberen hun onderlinge communicatie te verbeteren. Onder de titel DSI 2.0 wordt geïnvesteerd in betere communicatie via internet. In juli is een cursus belegd in Zuid-Afrika.

In de nieuwsbrief die hieronder is te downloaden staan onder meer verhalen van Italiaanse zusters die naar Afghanistan reisden, de opbouw van dominicanessen in China en een verhaal van zr. Christa Hijstek, dominicanes van Bethanië, over haar vredeswerk in het Oorlogsmuseum in Overloon, waar zij als vrijwilliger jongeren rondleidt. Dat verhaal is hopelijk binnenkort ook in het Nederlands te lezen op deze site.

In mei van dit jaar wordt de zevende internationale assemblee gehouden van DSI, waar ook een nieuw bestuur zal worden gekozen. Momenteel maakt zr. Sara Böhmer, overste van Bethanië, ook deel uit van dat bestuur.

Klik hier om de nieuwsbrief te downloaden (Engelstalig). Op deze pagina vindt u allemaal losse artikelen over het werk van dominicanessen over de hele wereld, wat in het kader van het jubileumthema van 2012 is verzameld.

Een Italiaanse dominicanes in een kindertehuis in Kabul, Afghanistan.