25 Januari 2013

'De sluizen voor nieuwe ideeën staan open'

Ga naar overzicht

Deel op:

heologe Martina Heinrichs is 12,5 jaar in dienst bij het Dominicanenklooster Huissen. Vandaag wordt dat gevierd met een borrel en een minisymposium. De website Reliwerk.nl had een gesprek met Martina over hoogte- en dieptepunten, het geheim van Huissen en haar toekomst.

Martina Heinrichs

Het klooster in Huissen draait goed. Kijkend naar andere kloosters en bezinningscentra in Nederland, is dat een hele prestatie. Wat is het geheim van Huissen?

&Ik weet niet of dat uniek is voor Huissen, maar ik zou zeggen: de toegewijdheid en het enthousiasme van het hele personeel, de kleine schaal en de intieme sfeer van de organisatie, de goede verhouding met de communiteit. En de sluizen voor nieuwe initiatieven en ideeën staan altijd wagenwijd open.’

Klik hier voor het hele interview van Greco Idema met Martina Heinrichs.